Losovaný turnaj březen 2023

 
V sobotu 18.března 2023 proběhl první z plánovaných čtyř losovaných turnajů sezóny 2023. Už už to vypadalo, že se nám hned na první pokus (a po docela dlouhé době) podaří zaplnit celou halu. Bohužel dva-tři týdny před turnajem proběhla v prostorách zimního stadiónu a tenisové haly nějaká akce klubu přátel zmrzlé vody a odnesly to postupně dva kurty v hale. Jeden se stihl opravit, jeden kurt pořád chyběl, což nám do plánu dvou osmičlenných skupin hodilo trochu vidle a museli jsme hrát jednu skupinu v osmi párech a jednu v sedmi. Tím nám bohužel zůstal jeden přihlášený chlap jako náhradník. V čase uzávěrek turnaje bylo přihlášených více mužů než žen a tak se dva chlapi dělili o jedno ženské místo - resp. měli dělit. Bohužel Monika vydržela na kurtu pouze jeden zápas a kousek a škaredě si pochroumala kotník - a tak nakonec jsme nahrazovali ženu chlapem ve dvou párech (Zdeněk ji hrál opravdu zodpovědně, od sítě se nehnul, triko nezpotil :-) tak snad si chlapa zahraje v květnu)
 
Hrálo se ve víc než svižném tempu - ve skupině A si každý zahrál sedm zápasů, skupina B měla pro každého šest zápasů a jedno kolo pauzu. Od dalšího kola trochu natáhneme rezervaci tak, aby to nebyl až takový kvapík (ale zas nečekejte dlouhé pauzy mezi zápasy - ono to poletí i tak). O zápasech ve skupinách se toho nedá moc napsat - všichni hráli, nedalo se sledovak kdo jak - a tak jen rychlé letmé ohlédnutí
 
SKUPINA - A
 
 
Marek s Milanem prošli skupinou bez porážky, dá se říct že prvních šest chlapů bylo namačkaných v pár bodech, až poslední dva Honzové byli trošku odskočenější. Mezi ženami byla (jako už tradičně) nahoře Míša, také mezi ženami jsou dvě bez porážky a to první Míša a čtvrtá Růženka, která sbírala body hlavně za remízy a proklouzla do horního pavouka na úkor Vládi či Terezy. Také mezi dámami to bylo po šesté misto srovnanějši, asi poprvé se po odehrání skupiny stalo, že někomu vyšlo nulové skóre
 
SKUPINA - B
 
 
Tady si chlapi navzájem brali body a nakonec nikdo nedohrál skupinu bez porážky, na chvostu zůstal Karel, kterému se nepodařilo urvat bodík v žádnem zápase, byť k tomu měl v několika setech hodně blízko. Jedinou neporaženou ve skupině B je tak Halina, které má ve srovnání s Míšou ze skupiny A lepší skóre a o čistou remízu méně bodů (ale také o zápas méně). Dvě zajémavosti skupiny B - nepadla tady ani jedna přesná remíza a v posledním zápase skupiny již jistý vítěz poznal jedinou porážku od shodou okolností obou čtvrtých - Janka a Lidie.
 
 
 
PLAY - OFF
 
Na rozdíl od předchozích turnajů jsme tentokrát zvolili model dvou pavouků, kdy si první čtyři z každé skupiny zahráli o titul a druhá čtveřice (ve skupině B trojice) si zahrála pavouka útěchy. Od dalšího turnaje můžeme zkusit model, že i poražení v prvním kole budou hrát dál o celkové páté až osmé místo. No a jak to dopadlo?
 
 
Pavouka útěchy ovládli Radek s Vláďou, kteří měli namále v prvním kole, další dva zápasy už ale uhráli 2:0. Druhá skončila Míša s Pavlem, třetí místo berou Tomáš s Hankou, na Kamču s Marianem zbyly brambory, kterým volný los v prvním kole možná uškodil, když šli studení na rozehrané soupeře.
 
 
Horní pavouk - to bylo tentokrát maso, tolik třísetových zápasů jsme ještě na turnaji neměli. Rekordmany se stali Táňa s Jankem, kteří si zahráli na tři sety všechny tři své zápasy, když v prvním kole vyřadili vítěze skupiny Marka s Luckou, potom ale dvakrát padli a vybojovali nepopulární čtvrté místo. Asi nejvyrovnanější (možná předčasné finále) byl semifinálový duel na čtyřce, kde do sebe hodně přes vymezenou půlhodinu na zápas bušili Marek s Růženkou na jedné straně a Milan s Lidkou na druhé. Testosteron stříkal po celé hale, nakonec to urvali 27:25 ve třetím setu pro sebe Marek s Růženkou (finále proti Michalovi a Vendule vypadalo časově i výsledkove snadnou záležitostí). Milan po zápase skoro nechodil, přesto s Lidkou ještě v sobě našli poslední zbytky sil a udolali Táňku s Jankem 2:1 (pokud jsem dobře registroval, tak po dohodě poslední set zkrátili do patnácti)
 
 
 
No a to je z prvního letošního turnaje všechno, už teď chystáme druhý turnaj, který proběhne 13.května - hlásit se můžete mailem. Věříme, že se první turnaj líbil všem a druhý ještě vylepsíme - jakékoli připomínky na možné vylepšení uvítáme.